3 August 2022

Inside MovingMessage. Autodidact ontwerpt uniek controllerboard.

In opdracht van MovingMessage heeft Autodidact een uniek scherm gebouwd met een afmeting van maar liefst 180 x 70 cm. Het scherm is opgebouwd uit twee 42″ panelen en daarmee het grootste e-paper productiescherm ter wereld. In principe zijn we overigens in staat nog veel grotere beeldschermen te bouwen, door meerdere 42″ panelen te combineren.
Toch is wat je ziet niet het meest bijzondere aan het scherm. De toegepaste electronica in het product maakt dit scherm uniek. Zeg maar gerust: de electronica maakt het een slim scherm. Het kloppend hart van het scherm is een Raspberry Pi minicomputer, aangevuld met een GPS- en GSM-module. Dit betekent dat ieder scherm altijd een directe verbinding met internet heeft. En dat van ieder scherm continu bekend is op welke exacte geo-locatie het zich bevindt. Deze gecombineerde techniek in het MovingMessage scherm geeft ongekende mogelijkheden voor adverteerders.
Autodidact kreeg nog een aantal uitdagingen mee. Het scherm moest bestand zijn tegen weersinvloeden en wegomstandigheden. Geplaatst achterop een trailer, bestelbus of bakwagen vraagt dat nogal wat. Daarvoor werd het scherm geplaatst in een robuust RVS frame in combinatie met superhard krasvrij lexaan polycarbonaatglas.
Tot slot werd een speciaal controllerboard ontworpen met 12V en 24V input dat alle verschillende componenten aanstuurt. Het eindresultaat is een fraai, robuust en hoogwaardig technologisch scherm, dat iedere uitdaging op de weg aan kan!

Neem contact op

Wil je meer weten over het e-paper medianetwerk van MovingMessage? Wil je weten welke kansen MovingMessage biedt voor jou als transporteur? Heb je vragen over onze e-paper schermen? Neem gerust contact met ons op!


info@movingmessage.nl